Statiegeld in de supply chain: technologie voorkomt voorfinanciering

Waarom wordt er eigenlijk statiegeld gerekend op kratten, pallets en rolcontainers? Wat is het verschil tussen ladingdragers-met-statiegeld en ladingdragers-zonder statiegeld? Ontdek het.

Statiegeld in de supply chain: technologie voorkomt voorfinanciering

Featured on Logistiek.nl: Statiegeld in de supply chain: technologie voorkomt voorfinanciering

Statiegeld is ooit in het leven geroepen om de kosten voor het verpakkingsmateriaal zo laag mogelijk te houden. Door ‘financieel afgedwongen’ hergebruik werd de cashflow gered en werden (melk)flessen geretourneerd, zodat de leverancier ze opnieuw kon inzetten. Later werd dit principe ook toegepast op onder meer kratten, pallets en rolcontainers en heeft het heffen van statiegeld zijn weg gevonden van B2C naar B2B.

Waarom wordt er eigenlijk statiegeld gerekend op kratten, pallets en rolcontainers? Wat is het verschil tussen ladingdragers-met-statiegeld en ladingdragers-zonder statiegeld? Is dat verschil er eigenlijk wel? En daar komt bij: wie zit er eigenlijk op statiegeldfacturen en de bijbehorende processen te wachten als dat niet noodzakelijk is?

Je leest het in dit artikel, gepubliceerd op Logistiek.nl: https://www.logistiek.nl/183608/statiegeld-in-de-supply-chain-technologie-voorkomt-voorfinanciering

About the Author

Yves du Bois
Yves du Bois
CXO, Founder

Founder of RTI Blockchain with a demonstrated history of working in the logistics and supply chain industry.

Sign up for the Newsletter

Subscribe to our monthly newsletter for the latest developments in RTI management, expert articles and RTI updates.